Ergotherapie
in Huizen

Als ergotherapeut staat Vial Ergotherapie voor u klaar in Huizen! Wij bieden eerstelijns ergotherapie in Huizen, waarbij behandelingen worden vergoed dankzij de contracten met zorgverzekeraars. In de meeste gevallen kunt u zelfs dezelfde week nog bij ons terecht. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat ons terugbellen via het bel-mij-terug verzoek.

Vragen of meer informatie?

Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
  Wat is ergotherapie?

  Ergotherapie richt zich op het ondersteunen van mensen die worden belemmerd in het uitvoeren van belangrijke dagelijkse activiteiten als gevolg van fysieke of mentale klachten. Dit kan variëren van huishoudelijke taken tot het uitoefenen van hobby’s, zelfzorg of het zich verplaatsen buitenshuis.

  Onze ergotherapeut beoordeelt de capaciteiten van een persoon en gebruikt deze als basis om mogelijkheden te vergroten. Hierdoor wordt het weer mogelijk om betekenisvolle dagelijkse activiteiten uit te voeren en langer zelfstandig thuis te blijven functioneren.

  Samen zoeken we naar geschikte mogelijkheden of behandelingen om de zelfstandigheid te verbeteren.

  Greep uit onze behandelingen

  Z

  WMO Aanvragen

  Z

  Woon aanpassingen

  Z

  Valpreventie

  Z

  Begeleiding bij dementie

  Z

  Revalidatie

  Z

  Hulpmiddelen

  Z

  Werkplekadvies

  Vergoeding van ergotherapie in Huizen

  Vanuit de basisverzekering heeft u recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. De kosten vallen onder het verplichte eigen risico.

  Als u het eigen risico al volledig heeft betaald, zijn er geen extra kosten verbonden aan de ergotherapeutische behandeling.

  Aanvullend verzekerd

  Als u een aanvullende verzekering heeft, kan het zijn dat uw verzekeraar extra uren ergotherapie vergoedt. Kijk hier voor een overzicht van alle verzekeraars en de bijbehorende dekking.

  Wist u dat:

  Z

  Ergotherapie 100% vergoed wordt?

  Uw zorgverzekeraar vergoed ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dit gaat wel, net als alle andere zorgkosten, eerst af van het eigen risico.

  Heeft u uw eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén kosten aan de ergotherapeutische behandelingen verbonden!

  Een afspraak binnen één dag gemaakt is?

  Bent of kent u iemand met een hulpvraag? Als ergotherapeut in Almere helpen wij u graag.

  Vul het contactformulier in of laat een bel-mij-terug verzoek achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor een afspraak.

  Deze afspraak is bij u thuis, zodat u de deur niet uit hoeft.

  Bij u thuis of op de praktijk?

  De omgeving waarin u handelt is van belang en ligt soms ook ten grondslag aan beperkingen in het handelen.

  Wanneer het in het kader van uw hulpvraag van belang is om dit in uw eigen omgeving te behandelen, komt de ergotherapeut aan huis.

  Bij voorkeur voor een andere locatie kunnen wij uitwijken naar onze praktijk in Almere.

  vial logo wit

  Behandelingen

  Parkinson

  Valpreventie

  Ouderenzorg

  WMO traject

  Hulpmiddelen

  Rolstoel of Scootmobiel

  Contact

  Randstad 21 9B, 1314 BD Almere