Ergotherapie
in Almere

Op zoek naar een ergotherapeut in Almere? Bij Vial Ergotherapie bent u aan het juiste adres. Wij bieden eerstelijns ergotherapie in Almere! Dankzij onze contracten met alle zorgverzekeraars wordt de behandeling vergoed. In de meeste gevallen kunt u dezelfde week nog bij ons terecht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vragen of meer informatie?

Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
  Wat is ergotherapie?

  Ergotherapie richt zich op het helpen van mensen die door fysieke of mentale klachten beperkt worden in het uitvoeren van belangrijke dagelijkse activiteiten. Dit kan variëren van huishoudelijke taken tot het uitoefenen van hobby’s, zelfzorg of het verplaatsen buitenshuis.

  Onze ergotherapeut bekijkt wat iemand nog wél kan en gebruikt dit als basis om de mogelijkheden van die persoon te vergroten. Hierdoor wordt het weer mogelijk om betekenisvolle dagelijkse activiteiten uit te voeren en langer zelfstandig thuis te functioneren.

  Samen kijken we naar passende mogelijkheden of behandelingen om zelfstandigheid te verbeteren.

  Greep uit onze behandelingen

  Z

  WMO Aanvragen

  Z

  Woon aanpassingen

  Z

  Valpreventie

  Z

  Begeleiding bij dementie

  Z

  Revalidatie

  Z

  Hulpmiddelen

  Z

  Werkplekadvies

  Vergoeding

  Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding van 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. De kosten vallen onder het verplichte eigen risico.

  Indien u het eigen risico al volledig heeft betaald, zijn er geen extra kosten verbonden aan de ergotherapeutische behandeling.

  Aanvullend verzekerd

  Wanneer u aanvullend bent verzekerd is het mogelijk dat uw verzekeraar extra uren verzekerd. Kijk hier voor een overzicht van alle verzekeraars en de bijbehorende dekking.

  Wist u dat:

  Z

  Ergotherapie 100% vergoed wordt?

  Uw zorgverzekeraar vergoed ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dit gaat wel, net als alle andere zorgkosten, eerst af van het eigen risico.

  Heeft u uw eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén kosten aan de ergotherapeutische behandelingen verbonden!

  Een afspraak binnen één dag gemaakt is?

  Bent of kent u iemand met een hulpvraag? Als ergotherapeut in Almere helpen wij u graag.

  Vul het contactformulier in of laat een bel-mij-terug verzoek achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor een afspraak.

  Deze afspraak is bij u thuis, zodat u de deur niet uit hoeft.

  Bij u thuis of op de praktijk?

  De omgeving waarin u handelt is van belang en ligt soms ook ten grondslag aan beperkingen in het handelen.

  Wanneer het in het kader van uw hulpvraag van belang is om dit in uw eigen omgeving te behandelen, komt de ergotherapeut aan huis.

  Bij voorkeur voor een andere locatie kunnen wij uitwijken naar onze praktijk in Almere.

  Wat doet ergotherapie?

  Ergotherapie richt zich op het verbeteren van de zelfstandigheid en kwaliteit van leven van mensen die belemmeringen ervaren in hun dagelijks functioneren. Dit kan variëren van lichamelijke beperkingen na een ongeval of ziekte tot psychische klachten of ontwikkelingsstoornissen.

  Een ergotherapeut kijkt samen met jou naar jouw persoonlijke situatie en doelen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld, gericht op het aanleren van nieuwe vaardigheden, het aanpassen van de omgeving of het inzetten van hulpmiddelen.

  Wordt ergotherapie vergoed door de zorgverzekering?

  Vanuit de basisverzekering heeft u recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Deze uren worden vergoed, maar vallen wel onder het verplichte eigen risico. Indien u het eigen risico reeds volledig heeft betaald, zijn er geen extra kosten verbonden aan de ergotherapeutische behandeling.

  Heeft u een aanvullende verzekering? Dan is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar extra uren ergotherapie vergoedt.

  Wanneer beginnen met ergotherapie?

  Je kunt het beste zo snel mogelijk beginnen met ergotherapie als je merkt dat je beperkingen ervaart in je dagelijks leven. Hoe eerder je begint, hoe beter ik je kan helpen om weer grip op je leven te krijgen.

  vial logo wit

  Behandelingen

  Parkinson

  Valpreventie

  Ouderenzorg

  WMO traject

  Hulpmiddelen

  Rolstoel of Scootmobiel

  Contact

  Randstad 21 9B, 1314 BD Almere