Zelfstandig met de steunkousen

Mw. Oostervaart (78 jaar) woont sinds het overlijden van haar echtgenoot zelfstandig in de eengezinswoning. Mw. doet nog zelf de boodschappen, onderhoudt de tuin en heeft haar hobby`s. Eigenlijk doet zij alles zelf.

Het enige wat mw. niet zelf voor elkaar krijgt, is het aan- en uittrekken van de steunkousen. Mw. heeft hiervoor niet meer de benodigde kracht in de handen en armen. Omdat mw. haar benen al snel vollopen met vocht, zijn de steunkousen echter wel nodig. Sinds kort komt hiervoor twee keer per dag iemand van de thuiszorg. Deze persoon trekt de kousen voor mw. aan of uit, waarna ze weer weggaan. Mw. Oostervaart is erg blij met de hulp en vindt de dames van de thuiszorg allemaal aardig, maar het niet weten wanneer ze langskomen en vaak zitten wachten vindt ze maar niks. Ze wil weer graag zelf de regie voeren over haar dag, zelf bepalen wanneer ze uit bed komt en `s avonds er weer in gaat, zonder hiervoor beide keren te moeten wachten tot de thuiszorg is langsgeweest.

Via de huisarts is mw. bij de ergotherapeut terecht gekomen. Samen hebben zij een aantal hulpmiddelen uitgeprobeerd en geoefend hiermee. Met het juiste hulpmiddel is mw. in staat om zelf de steunkousen aan en uit te trekken. Hierdoor is zij niet meer afhankelijk van de thuiszorg. Mw. Oostervaart bepaald zelf weer hoe de dag eruit ziet!

De ergotherapeut heeft de aanvraag voor het hulpmiddel bij de zorgverzekeraar begeleid. Na leveren van het hulpmiddel is er nog een aantal keer geoefend, maar inmiddels is mw. volledig zelfstandig in het gebruik ervan en doet ze het fluitend!

 

Wilt u ook gaan oefenen in het zelfstandig aan- en/of uittrekken van de steunkousen?

Wist u dat:

Ergotherapie 100% vergoed wordt?

Uw zorgverzekeraar vergoed ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dit gaat wel, net als alle andere zorgkosten, eerst af van het eigen risico. Heeft u uw eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén kosten aan de ergotherapeutische behandelingen verbonden!

Meer weten over vergoedingen?

Een afspraak binnen één dag gemaakt is?

Bent of kent u iemand met een hulpvraag? Neem vandaag nog contact op via het contactformulier en ik neem binnen één dag contact met u op voor het plannen van een afspraak. Deze afspraak is altijd bij u thuis, hiervoor hoeft u niet de deur uit.

Neem vandaag nog contact op!

De afspraak bij u thuis is?

Ik kom altijd naar u toe. Op die manier hoeft u dus niet de deur uit of vervoer te regelen: de ergotherapeut komt naar u!

Niet alleen is dit gemakkelijk voor u, ook is het voor mij belangrijk om de omgeving te zien waarin u handelt. Immers, in die omgeving ervaart u ook de beperkingen. Deze omgeving is dan ook een belangrijke factor.
    Vragen? Neem contact op!

    06 51 28 09 70

    Thomas@vial-ergotherapie.nl

    Postadres: Karmozijnhof 16, 1339 HM Almere