Ergotherapie in Almere

Ergotherapie in Almere

Wat is ergotherapie?

Door lichamelijke of psychische klachten kan iemand beperkt worden in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten die voor die persoon van belang zijn. Het uitvoeren van huishoudelijke taken, uitoefenen van een hobby, de zelfzorg of het buitenshuis verplaatsen kunnen daardoor ineens niet (goed) meer mogelijk zijn.

De ergotherapeut richt zich op wat iemand nog wél kan en gebruikt dat als basis voor het vergroten van de mogelijkheden van die persoon. Hierdoor wordt het uitvoeren van betekenisvolle dagelijkse activiteiten weer mogelijk en kan men ook langer zelfstandig thuis functioneren.

Ergotherapie in Almere

In héél Almere ben ik werkzaam als ergotherapeut. Meestal vinden de afspraken bij u thuis plaats, omdat dat ook de plaats is waar u de beperkingen ervaart. Op die manier kan er gelijk in de praktijk gekeken worden naar de (praktische) problemen en kunnen we ermee aan de slag.

Benieuwd naar de mogelijkheden van ergotherapie in Almere voor u? Neem dan vandaag nog contact op! U mag zonder verwijzing van uw huisarts of specialist contact opnemen met een ergotherapeut. Heeft u wel een verwijzing gekregen? Ook dan kan u uiteraard contact opnemen.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding van 10 uur ergotherapie per (kalender)jaar. De kosten van ergotherapie vallen onder het verplichte eigen risico. Heeft u het eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén extra kosten aan de ergotherapeutische behandeling.

Vanuit een aanvullende verzekering kan uw zorgverzekeraar extra uren ergotherapie vergoeden. Benieuwd of, en zo ja hoeveel, uren uw zorgverzekeraar extra vergoed? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun dekkingen.

Goed om te weten: Vial Ergotherapie heeft met alle zorgverzekeraars een contract!

Meer weten over de vergoeding van ergotherapie? Klik hier.

 

Benieuwd naar de mogelijkeden van Ergotherapie voor u?

Wist u dat:

Ergotherapie 100% vergoed wordt?

Uw zorgverzekeraar vergoed ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dit gaat wel, net als alle andere zorgkosten, eerst af van het eigen risico. Heeft u uw eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén kosten aan de ergotherapeutische behandelingen verbonden!

Meer weten over vergoedingen?

Een afspraak binnen één dag gemaakt is?

Bent of kent u iemand met een hulpvraag? Neem vandaag nog contact op via het contactformulier en ik neem binnen één dag contact met u op voor het plannen van een afspraak. Deze afspraak is altijd bij u thuis, hiervoor hoeft u niet de deur uit.

Neem vandaag nog contact op!

De afspraak bij u thuis is?

Ik kom altijd naar u toe. Op die manier hoeft u dus niet de deur uit of vervoer te regelen: de ergotherapeut komt naar u!

Niet alleen is dit gemakkelijk voor u, ook is het voor mij belangrijk om de omgeving te zien waarin u handelt. Immers, in die omgeving ervaart u ook de beperkingen. Deze omgeving is dan ook een belangrijke factor.
    Vragen? Neem contact op!

    06 51 28 09 70

    Thomas@vial-ergotherapie.nl

    Postadres: Karmozijnhof 16, 1339 HM Almere