WMO Aanvraag
Gemeente Almere

Een WMO aanvraag doen bij Gemeente Almere? Voor de aanvraag van bepaalde hulpmiddelen, woon- of vervoersvoorzieningen dient u aan specifieke criteria te voldoen. Wij helpen u hier graag bij!

Vragen of meer informatie?

Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
  WMO Aanvraag in Almere

  Woonachtig in Almere en behoefte aan een specifieke woon- of vervoersvoorzieningen, zoals een rolstoel, scootmobiel, aanpassing aan de woning of hulpmiddel voor de persoonlijke verzorging? Dan kunt u een WMO aanvraag bij Gemeente Almere indienen. Dit wordt ook wel de Wet Maatschappelijke Ondersteuning genoemd. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u te voldoen aan specifieke criteria, waarvoor wij als specialist ondersteuning bieden.

  Heeft u een vraag omtrent het doen van een WMO aanvraag in Almere of begeleiding nodig bij het aanvraagproces? Wij helpen u graag!

  Voorbeelden

  Z

  Woningaanpassing

  Z

  Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging

  Z

  Vervoersvoorzieningen

  Z

  Huishoudelijke ondersteuning

  Z

  Mantelzorgondersteuning

  Vergoeding

  Jaarlijks heeft u recht op 10 uur ergotherapie, waarvan de kosten onder het verplichte eigen risico vallen. Wanneer u het eigen risico reeds heeft betaald zijn er geen extra kosten verbonden aan onze dienstverlening.

  Aanvullend verzekerd

  Bent u aanvullend verzekerd? Dan bent u mogelijk extra verzekerd. Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle verzekeraars en de bijbehorende dekking.

  Voorbeelden bij WMO Aanvraag

  Om u een indicatie te geven van de mogelijkheden bij een WMO aanvraag, hebben wij een aantal voorbeelden voor u opgesteld. Staat uw probleem of hulpmiddel er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij nemen de mogelijkheden voor uw situatie graag door.

  Rolstoel of Scootmobiel

  Voor mensen die moeite hebben met lopen of zich verplaatsen, kan een rolstoel een essentieel hulpmiddel zijn. De geschikte oplossing varieerd van een handmatige rolstoel tot elektrische scootmobiel, wat voor de aanvraag afhankelijk is van de individuele behoeften en het mobiliteitsniveau van de persoon.

  Woningaanpassing

  Dit kan onder andere omvatten: het plaatsen van beugels en handgrepen in badkamers en toiletten, het installeren van trapliften, het aanpassen van drempels voor rolstoeltoegankelijkheid, en andere aanpassingen die de leefomgeving veiliger of toegankelijker maken voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Hulpmiddel voor persoonlijke verzorging

  Wanneer er problemen ontstaan rondom de hygiëne of persoonlijke verzorging, kunnen hulpmiddelen oplossing bieden. Dit omvat bijvoorbeeld douchestoelen, toiletverhogers, tilhulpmiddelen en andere apparatuur die het mogelijk maken om dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren.

  Overige vervoersvoorzieningen

  Naast rolstoelen en scootmobielen kunnen er ook vervoersvoorzieningen worden aangevraagd, zoals aangepast vervoer of een gehandicaptenparkeerkaart, om mensen met mobiliteitsproblemen te helpen zich buitenshuis te verplaatsen.

  Huishoudelijke ondersteuning

  Wanneer u zelfstandig woont, maar het huishouden doen door leeftijd, ziekte of handicap te zwaar is om (volledig) te doen, kunt u hiervoor hulp aanvragen bij de gemeente. Wij kunnen u ondersteuning in uw aanvraag van huishoudelijke ondersteuning bij de Gemeente Almere, en daarnaast samen met u kijken naar mogelijkheden om toch zoveel als mogelijk zelf te kunnen blijven doen.

  Mantelzorgondersteuning

  In sommige gevallen kan ondersteuning voor mantelzorgers worden aangevraagd. Een ergotherapeut denkt met u mee over de huidige situatie en mogelijkheden.

  vial logo wit

  Behandelingen

  Parkinson

  Valpreventie

  Ouderenzorg

  WMO traject

  Hulpmiddelen

  Rolstoel of Scootmobiel

  Contact

  Randstad 21 9B, 1314 BD Almere