Trippelstoel

aanvraag en vergoeding

Een trippelstoel kan een handig hulpmiddel zijn voor de mobiliteit binnenshuis, wanneer men moeite heeft met lopen of (langdurig) staan. De voordelen, gebruikssituaties, de aanvraag en vergoeding van zo`n trippelstoel worden hieronder uitgelegd. Heeft u meer vragen, of ondersteuning nodig bij de aanvraag van een trippelstoel? We horen graag van u!

Vragen of meer informatie?

Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
  Wat is een trippelstoel

  Een trippelstoel is een stoel op wielen voor mensen die hun benen en/of voeten niet (lang) kunnen belasten. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld spier- of gewrichtsklachten. Daarnaast kan een trippelstoel een uitkomst zijn voor mensen die niet lang kunnen staan bij het uitvoeren van activiteiten, door bijvoorbeeld ademhalingsproblematiek, laag energieniveau of evenwichtsstoornissen.

  Met een trippelstoel kan u zich door het huis verplaatsen door het maken van korte stepbewegingen met de voeten (trippelen). Ook kunt u met de trippelstoel activiteiten zittend uitvoeren, zoals koken. Door de (elektrische) hoog/laagverstelling op een trippelstoel kunt u de hoogte aanpassen, waardoor u ook gemakkelijker activiteiten kan uitvoeren of er beter van kan opstaan. Daarnaast heeft de trippelstoel het voordeel dat deze op de rem gezet kan worden, waardoor u er veilig van kan opstaan of op kan gaan zitten.

   

  Voordelen van een trippelstoel

  Z

  Kan op de rem gezet worden

  Z

  Mechanische of elektrische hoog/laagverstelling

  Z

  Al zittend verplaatsen: minder belastend

  Z

  Zittend uitvoeren van activiteiten, zoals koken

  Z

  Wordt (kortdurend) vergoed door de zorgverzekeraar

  Vergoeding bij een trippelstoel

  Een trippelstoel wordt vergoed, omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u terugvinden met welke leveranciers zij een contract hebben afgesloten voor de levering van dit hulpmiddel. Uiteraard kunnen wij u hier ook bij ondersteunen. Bij een (medische) indicatie wordt de trippelstoel vergoed zolang als dit nodig is. Voor de aanvraag hiervan is vaak een ergotherapeutisch adviesverslag nodig.  Wij ondersteunen u graag met de aanvraag van uw trippelstoel.

  Kortdurend lenen

  Heeft u het hulpmiddel tijdelijk nodig, bijvoorbeeld na een operatie, dan kunt u een trippelstoel lenen voor maximaal 26 weken. Hier zijn géén  kosten aan verbonden. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met een door uw zorgverzekeraar gecontracteerde leverancier. Wilt u hier ondersteuning bij? Dan horen wij graag van u!

  FAQ: Trippelstoel

  Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen m.b.t. de aanvraag en vergoeding van een trippelstoel. Heeft u een andere vraag? Neem dan vooral contact op!

  Wordt de trippelstoel vergoed?

  Ja, voor de trippelstoel is vergoeding mogelijk. Wanneer u het hulpmiddel tijdelijk nodig heef,t kunt u deze kosteloos lenen voor maximaal 26 weken. Is het hulpmiddel langdurig nodig? Dan kan de ergotherapeut samen met u kjken naar de mogelijkheden voor vergoeding en dit voor u aanvragen/in gang zetten.

  Wat is de eigen bijdrage van een trippelstoel?

  Aan een trippelstoel is geen eigen bijdrage verbonden, de inzet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

  Hoe weet ik welke trippelstoel ik moet hebben?

  Er zijn verschillende trippelstoelen die ingezet worden, afhankelijk van de eisen die de gebruiker hieraan stelt. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van rugleuningen, zittingen, voetbeugel etc. De ergotherapeut kan samen met u kijken naar wat er nodig is en de aanvraag hiervoor in gang zetten. Hierbij zijn de uiteindelijke gebruiker en hetgeen die persoon ermee wil/moet uitvoeren, het uitgangspunt.

  Vergoedt mijn zorgverzekeraar een ergotherapeut om mij te ondersteunen?

  Ergotherapie wordt vanuit uw basisverzekering vergoed voor 10 uur per kalenderjaar. Wel gaat dit eerst af van het verplichte eigen risico. Wanneer dit verbruikt is, wordt de ergotherapie volledig vergoed. 

  vial logo wit

  Behandelingen

  Parkinson

  Valpreventie

  Ouderenzorg

  WMO traject

  Hulpmiddelen

  Rolstoel of Scootmobiel

  Contact

  Randstad 21 9B, 1314 BD Almere