Ergotherapie
in Lelystad

Als ergotherapeut bieden wij eerstelijns ergotherapie in Lelystad, waarbij behandelingen worden vergoed door zorgverzekeraars. Benieuwd naar een passende oplossing of behandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat ons terugbellen middels het terugbelverzoek. Wij reageren binnen 24 uur en in de meeste gevallen kunt u binnen een week bij ons terecht.

Vragen of meer informatie?

Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
  Wat is ergotherapie?

  Ergotherapie richt zich op het ondersteunen van individuen die beperkt worden in het uitvoeren van essentiële dagelijkse activiteiten als gevolg van fysieke of mentale klachten. Deze activiteiten kunnen variëren van huishoudelijke taken tot het uitoefenen van hobby’s, zelfzorg of mobiliteit buitenshuis.

  Onze ergotherapeut evalueert de vaardigheden van het individu en gebruikt deze als uitgangspunt om hun mogelijkheden te vergroten. Dit stelt hen in staat om opnieuw betekenisvolle dagelijkse activiteiten uit te voeren en hun zelfstandigheid thuis te behouden.

  Gezamenlijk onderzoeken we passende opties en behandelingen om de zelfredzaamheid te verbeteren.

  Greep uit onze behandelingen

  Z

  WMO Aanvragen

  Z

  Woon aanpassingen

  Z

  Valpreventie

  Z

  Begeleiding bij dementie

  Z

  Revalidatie

  Z

  Hulpmiddelen

  Z

  Werkplekadvies

  Vergoeding van ergotherapie in Lelystad

  Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding van 10 uur ergotherapie per kalenderjaar, waarbij de kosten onder het verplichte eigen risico vallen.

  Indien u het eigen risico reeds volledig heeft voldaan, zijn er geen extra kosten verbonden aan de ergotherapeutische behandeling.

  Aanvullende verzekering

  Indien u aanvullend verzekerd bent, bestaat de mogelijkheid dat uw verzekeraar extra uren ergotherapie vergoedt.  Kijk hier voor een overzicht van alle verzekeraars en de bijbehorende dekking.

  Wist u dat:

  Z

  Ergotherapie 100% vergoed wordt?

  Uw zorgverzekeraar vergoed ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dit gaat wel, net als alle andere zorgkosten, eerst af van het eigen risico.

  Heeft u uw eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén kosten aan de ergotherapeutische behandelingen verbonden!

  Een afspraak binnen één dag gemaakt is?

  Bent of kent u iemand met een hulpvraag? Als ergotherapeut in Almere helpen wij u graag.

  Vul het contactformulier in of laat een bel-mij-terug verzoek achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op voor een afspraak.

  Deze afspraak is bij u thuis, zodat u de deur niet uit hoeft.

  Bij u thuis of op de praktijk?

  De omgeving waarin u handelt is van belang en ligt soms ook ten grondslag aan beperkingen in het handelen.

  Wanneer het in het kader van uw hulpvraag van belang is om dit in uw eigen omgeving te behandelen, komt de ergotherapeut aan huis.

  Bij voorkeur voor een andere locatie kunnen wij uitwijken naar onze praktijk in Almere.

  vial logo wit

  Behandelingen

  Parkinson

  Valpreventie

  Ouderenzorg

  WMO traject

  Hulpmiddelen

  Rolstoel of Scootmobiel

  Contact

  Randstad 21 9B, 1314 BD Almere