WMO Scootmobiel
aanvraag bij de gemeente

Wanneer een scootmobiel noodzakelijk is om in het dagelijks leven mobiel te blijven, komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO heeft als voornaamste doel mensen in staat te stellen langer zelfstandig te blijven en volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Als specialist ondersteunen wij bij de aanvraag van een scootmobiel bij de gemeente via de WMO.

Daarnaast kunnen wij proeflessen met de scootmobiel verzorgen, waardoor u rijvaardig wordt en er ook veilig mee op pad kan gaan. Dit kunnen we met zowel een scootmobiel via de gemeente, als via de uitleen of van uzelf regelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? We horen graag van u!

Vragen of meer informatie?

Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
  WMO Aanvraag in Almere

  Bij de aanvraag van een scootmobiel via de WMO bij uw gemeente wordt gekeken naar de medische noodzaak en de mate van belemmering van de mobiliteit bij gebrek van het hulpmiddel. Als ergotherapeut zijn wij bekend met de procedures en bemiddelen bij het proces om aanspraak te maken op de WMO.

  2 soorten vergoeding

  Z

  Vergoeding in natura

  Z

  Persoonsgebonden budget

  Vergoeding in natura

  Wanneer u een vergoeding in natura ontvangt, regelt de gemeente alles. Het nadeel is echter dat u geen invloed heeft op het model, zoals een verstevigde scootmobiel, 3-wiels scootmobiel, 4-wiels scootmobiel of opvouwbaar model. 

  Persoonsgebonden budget

  Met een persoonsgebonden budget mag u alles zelf bepalen en een scootmobiel uitkiezen. Het nadeel is echter dat het persoonsgebonden budget niet altijd toereikend is voor de wensen, waardoor u het bedrag zelf zou moeten aanvullen.

  FAQ: WMO Scootmobiel

  Wanneer kan ik een WMO scootmobiel aanvraag doen?

  U komt in aanmerking, wanneer u om medische redenen aantoonbaar niet langer mobiel bent. Dit voornamelijk in geval van een chronische aandoening of handicap. Bij tijdelijke klachten als gevolg van een ongeluk of operatie wordt de WMO veelal niet toegekend. Binnen Almere bestaan er bovendien een aantal uitleenpunten met scootmobielen, waar eenieder een scootmobiel kan reserveren en lenen voor (maximaal) één dag. Benieuwd hoe dit werkt of een keer een proefles? We denken graag met u mee!

  WMO aanvraag afgewezen, wat nu?

  Wanneer de WMO aanvraag is afgewezen, hoeft dit niet direct te betekenen dat u er geen recht op heeft. Met de juiste onderbouwing kunnen wij eventueel bezwaar maken of extra bewijs aanleveren om de aanvraag toegekend te krijgen.

  Wat is de eigen bijdrage voor een scootmobiel?

  Bij toekenning van de WMO is een eigen bijdrage verplicht. De hoogte hiervan is op dit moment vastgezet op €20,60 per maand. Dit bedrag betaald u ongeacht het aantal voorzieningen wat u heeft via de WMO.

  Vergoedt mijn verzekering een ergotherapeut?

  Ergotherapie wordt gedekt door het basispakket van alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat u jaarlijks recht heeft op een vergoeding van 10 uur ergotherapie vanuit de basisverzekering.

  vial logo wit

  Behandelingen

  Parkinson

  Valpreventie

  Ouderenzorg

  WMO traject

  Hulpmiddelen

  Rolstoel of Scootmobiel

  Contact

  Randstad 21 9B, 1314 BD Almere