Vragen of meer informatie?
Heeft u een hulpvraag, wilt u een vraag stellen of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één dag contact met u op.
Wat is een trippelstoel
Voordelen van een trippelstoel
Kan op de rem gezet worden
Mechanische of elektrische hoog/laagverstelling
Al zittend verplaatsen: minder belastend
Zittend uitvoeren van activiteiten, zoals koken
Wordt (kortdurend) vergoed door de zorgverzekeraar
Vergoeding bij een trippelstoel
Een trippelstoel wordt vergoed, omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u terugvinden met welke leveranciers zij een contract hebben afgesloten voor de levering van dit hulpmiddel. Uiteraard kunnen wij u hier ook bij ondersteunen. Bij een (medische) indicatie wordt de trippelstoel vergoed zolang als dit nodig is. Voor de aanvraag hiervan is vaak een ergotherapeutisch adviesverslag nodig. Wij ondersteunen u graag met de aanvraag van uw trippelstoel.
Kortdurend lenen
Heeft u het hulpmiddel tijdelijk nodig, bijvoorbeeld na een operatie, dan kunt u een trippelstoel lenen voor maximaal 26 weken. Hier zijn géén kosten aan verbonden. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met een door uw zorgverzekeraar gecontracteerde leverancier. Wilt u hier ondersteuning bij? Dan horen wij graag van u!
FAQ: Trippelstoel
Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen m.b.t. de aanvraag en vergoeding van een trippelstoel. Heeft u een andere vraag? Neem dan vooral contact op!
Wordt de trippelstoel vergoed?
Ja, voor de trippelstoel is vergoeding mogelijk. Wanneer u het hulpmiddel tijdelijk nodig heef,t kunt u deze kosteloos lenen voor maximaal 26 weken. Is het hulpmiddel langdurig nodig? Dan kan de ergotherapeut samen met u kjken naar de mogelijkheden voor vergoeding en dit voor u aanvragen/in gang zetten.
Wat is de eigen bijdrage van een trippelstoel?
Aan een trippelstoel is geen eigen bijdrage verbonden, de inzet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
Hoe weet ik welke trippelstoel ik moet hebben?
Er zijn verschillende trippelstoelen die ingezet worden, afhankelijk van de eisen die de gebruiker hieraan stelt. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van rugleuningen, zittingen, voetbeugel etc. De ergotherapeut kan samen met u kijken naar wat er nodig is en de aanvraag hiervoor in gang zetten. Hierbij zijn de uiteindelijke gebruiker en hetgeen die persoon ermee wil/moet uitvoeren, het uitgangspunt.
Vergoedt mijn zorgverzekeraar een ergotherapeut om mij te ondersteunen?
Ergotherapie wordt vanuit uw basisverzekering vergoed voor 10 uur per kalenderjaar. Wel gaat dit eerst af van het verplichte eigen risico. Wanneer dit verbruikt is, wordt de ergotherapie volledig vergoed.