Ergotherapie in Almere

Vergroot uw mogelijkheden.

 

Ergotherapie Almere

Bent u op zoek naar een ergotherapeut in Almere? Dan bent u bij Vial Ergotherapie aan het juiste adres! Ik bied eerstelijns ergotherapie in heel Almere, heb een contract met elke zorgverzekeraar en vaak kunt u dezelfde week nog bij mij terecht! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact op!

Wat is ergotherapie?

Door lichamelijke of psychische klachten kan iemand beperkt worden in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten die voor die persoon van belang zijn. Het uitvoeren van huishoudelijke taken, uitoefenen van een hobby of het buitenshuis verplaatsen kunnen daardoor ineens niet (goed) meer mogelijk zijn.

De ergotherapeut richt zich op wat iemand nog wél kan en gebruikt dat als basis voor het vergroten van de mogelijkheden van die persoon. Hierdoor wordt het uitvoeren van de betekenisvolle dagelijkse activiteiten weer mogelijk, en kunnen mensen langer zelfstandig thuis functioneren.

Samen met u ga ik kijken naar de mogelijheden om uw zelfstandigheid weer te vergroten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op!
  Wist u dat:

  Ergotherapie 100% vergoed wordt?

  Uw zorgverzekeraar vergoed ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dit gaat wel, net als alle andere zorgkosten, eerst af van het eigen risico. Heeft u uw eigen risico al volledig betaald? Dan zijn er géén kosten aan de ergotherapeutische behandelingen verbonden!

  Meer weten over vergoedingen?

  Een afspraak binnen één dag gemaakt is?

  Bent of kent u iemand met een hulpvraag? Neem vandaag nog contact op via het contactformulier en ik neem binnen één dag contact met u op voor het plannen van een afspraak. Deze afspraak is altijd bij u thuis, hiervoor hoeft u niet de deur uit.

  Neem vandaag nog contact op!

  De afspraak bij u thuis of bij mij op de praktijk kan plaatsvinden?

  De omgeving waarin u handelt is van belang en ligt soms ook ten grondslag aan beperkingen in het handelen. Wanneer het in het kader van uw hulpvraag van belang is om dit in uw eigen omgeving te behandelen, komt de ergotheapeut hiervoor naar u thuis. Wanneer u de voorkeur heeft om naar de praktijk te komen, of als er geen medische indicatie is om bij u thuis te behandelen, plannen we de afspraak in de ergotherapie praktijk.

  Samenwerkingspartners in Almere:

  Aanvraag bij de WMO doen?

  Wist u dat u daarvoor ook de ergotherapeut om hulp kan vragen?

  Voor de aanvraag van bepaalde hulpmiddelen, voorzieningen en aanpassingen van de woning kunt u aankloppen bij de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de gemeente. Als ergotherapeut kan ik u ondersteunen bij deze aanvraag. Door vooraf de situatie te analyseren en aan de hand daarvan een ergotherapeutisch adviesrapport te schrijven, wordt uw aanvraag beter onderbouwd. Daarnaast heeft de betrokken WMO-consulent gelijk de benodigde informatie.

  Wanneer er overleg plaats moet vinden met de consulent of eventuele leverancier(s) kan ik hierbij ook ondersteunen wanneer u daar graag advies in wil of niet in staat bent dit zelf te doen.

  Benieuwd wat ik kan betekenen voor u? Vul het contactformulier in en hopelijk tot snel!

  Mijn grote hobby is uitgebreid koken. Door de artrose in mijn gewrichten was dit echter nauwelijks meer mogelijk. De ergotherapeut heeft met mij meegekeken en een aantal hulpmidelen ingezet. Nu kook ik weer 3x per week, geweldig!

  Jan (86)

  De laatste tijd viel ik steeds vaker in huis. Mijn kinderen hebben toen de ergotherapeut ingeschakeld. Hij heeft adviezen gegeven over de inrichting van de woning vanwege het valgevaar, en eigelijk gaat het sindsdien erg goed!

  Mw. van de Water (71)

  Ik had contact opgenomen met Thomas voor mijn ouders. Dezelfde dag nog belde hij terug om een afspraak te maken. We hebben het zelfs zo kunnen plannen dat ik bij het huisbezoek aanwezig kon zijn, echt top!

  Mitchell (44)

  Via de gemeente had ik een scootmobiel aangevraagd. Het ermee rijden bleek echter niet zo makkelijk. Thomas heeft dit veelvuldig met mij geoefend, engelengeduld had die! Al het oefenen heeft er wel voor gezorgd dat ik hier nu goed mee kan rijden en zelf eropuit kan.

  Dhr. Schot (83)

  Contact
   Ergotherapie in Almere nodig? Neem contact op!

   06 51 28 09 70

   Thomas@vial-ergotherapie.nl

   Randstad 21 9B, 1314 BD Almere