Liever direct contact? Bel 06 51 28 09 70!

Een behandeltraject

Maar hoe ziet dat eruit dan?

 

De intake/kennismaking

Door lichamelijke of psychische klachten kan u beperkt worden in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten die voor u van belang zijn.  Een ergotherapeut kan hierin met u meedenken en met u op zoek naar een oplossing.

Wanneer er beperkingen zijn in de dagelijkse handelingen kan u door uw huisarts worden doorverwezen naar een ergotherapeut, óf u kan gelijk zelf contact opnemen. Gebruik onderstaande knop om doorgestuurd te worden naar het contactformulier.

Bij het intakegesprek gaan we dieper in op de problemen die u ervaart; de probleemanalyse. Aan de hand van de probleemanalyse maken we samen een plan van aanpak: wie gaat wat doen en wanneer. Zo kan het zijn dat we een aanvraag in gang gaan zetten, andere (zorg)professional betrekken of gaan oefenen met hulpmiddelen. Dit is afhankelijk van het doel dat we opstellen voor het behandeltraject. Binnen een behandeltraject kan er ook gewerkt worden aan meerdere hulpvragen/doelen.

De intake wordt afgesloten met het maken van (eventuele) vervolgafspraken voor de rest van de behandeling. Voor de intake kan u qua tijdsinvestering denken aan 1-1.5 uur.

 

Hoe maakt u een afspraak met de ergotherapeut?

Neem zelf direct contact op!

Neem contact op via ons contactformulier en ik bel u binnen 24 uur terug voor het maken van de eerste afspraak. Een verwijzing is niet nodig. 

 

Verwijzing via de huisarts

Vraag uw huisarts om een verwijzing naar de ergotherapeut. U heeft altijd vrije keuze naar welke ergotherapeut u gaat met uw hulpvraag.

Behandelingen

Wanneer we in de intake de doelen hebben besproken en bepaald, gaan we aan de slag. De ergotherapeutische behandelingen zijn zeer divers en afhankelijk van de hulpvraag die u heeft. Het varieert van het geven van een advies en begeleiding bij zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, tot behandelingen met als doel revalidatie en alles daartussenin. Ook kan het nodig zijn om andere (zorg)professionals in te schakelen. Doordat ik als ergotherapeut een groot netwerk heb, bekend ben met procedures en vaak korte lijntjes heb met andere betrokkenen, weet ik waar aangeklopt kan worden voor welke expertise.

Afhankelijk van de hulpvraag kan het nodig zijn om meerdere afspraken/behandelingen af te spreken. Dit doen we altijd in overleg met elkaar. 

Onafhankelijk van het aantal behandelingen dat u nodig heeft, wordt er 10 uur ergotherapie door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak is de hulpvraag binnen die 10 uur opgelost, waardoor u geen extra kosten heeft aan de ergotherapeutische behandeling.

Meer weten over de vergoeding van ergotherapie vanuit de basis- en aanvullende verzekering?  

Het afsluiten van de behandeling

Tijdens de behandelingen evalueren we regelmatig de voortgang van het behandeltraject. Als we samen concluderen dat het doel, wat we op voorhand hebben vastgesteld, behaald is, gaan we kijken of de behandeling afgerond kan worden. Als er nieuwe hulpvragen zijn ontstaan, gaan we daarmee verder. Wanneer dit niet zo is en het initiële doel is behaald, wordt de behandeling afgerond. 
In het kader van de afronding stuur ik een eindverslag naar uw huisarts zodat deze op de hoogte is en blijft.

Wanneer er in de toekomst nieuwe hulpvragen ontstaan, kan u altijd opnieuw contact opnemen met mij!

Ik heb onder andere ervaring met:

WMO

Lees hier meer

Wilt u een aanvraag doen bij de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de gemeente? Ik kan u hierbij ondersteunen door de aanvraag samen met u te doen en te onderbouwen met een ergotherapeutisch advies.

Mobiliteit en vervoer

Lees hier meer

Oftewel: van A naar B komen, ongeacht de afstand. Dit is helaas niet altijd vanzelfsprekend (meer): trauma, ziekte of leeftijd kunnen hierbij roet in het eten gooien. Graag ga ik met u op zoek naar een andere manier of hulpmiddel om te zorgen dat u wél kan komen waar u wilt komen!

ADL vaardigheden

Lees hier meer

Je zelfstandig wassen en aankleden.. Klinkt simpel en vanzelfsprekend toch? Helaas kan dat door ziekte en/of gebrek opeens heel anders zijn. In dat geval ga ik hier graag met u mee aan de slag, zodat die zelfstandigheid (zoveel als mogelijk) terugkomt!

Inzet van hulpmiddelen

Lees hier meer

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Loopt u tegen problemen aan waarvoor u denkt een hulpmiddel nodig te hebben? Maak gebruik van de expertise van de ergotherapeut! Veel hulpmiddelen ken ik en heb ik al ingezet. En mocht ik niet gelijk een oplossing hebben, ga ik natuurlijk op onderzoek uit en kom ik bij u terug met een passend hulpmiddel.

Woningaanpassingen

Lees hier meer

Om zelfstandig in uw huis te (blijven) wonen, kan het soms nodig zijn om aanpassingen aan de woning te doen. Ik heb ervaring met een breed scala aan aanpassingen en de procedures om deze aan te vragen en/of vergoed te krijgen.

Valpreventie

Lees hier meer

Vallen in en rond de woning kan meerdere oorzaken hebben. Ik ga hier met u dieper op in en geef adviezen rondom valpreventie en/of de inzet van aanpassingen om nieuwe valincidenten zoveel mogelijk te voorkomen.

Begeleiding partner met dementie

Lees hier meer

Samenwonen met een partner die dementerend is kan uitdagend zijn. Heeft u behoefte aan hulp, ondersteuning en begeleiding daarin? Dan bent u mij bij aan het juiste adres.

Werkplekadvies

Lees hier meer

Ervaart u lichamelijke klachten tijdens uw werk? Dan kan het nuttig zijn om eens een ergotherapeut mee te laten kijken en hier advies over te laten uitbrengen. Vaak kunnen adviezen over de houding, of de inzet van aangepaste materialen een wereld van verschil maken voor uw lichaam.

Werkt u sinds corona (meer) thuis, maar twijfelt u of de werkplek geschikt is? Ook dan kom ik graag bij u langs om hier advies over te geven!

Steunkousen

Lees hier meer

Steunkousen zelfstandig aan en uit doen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig bestaan hier hulpmiddelen voor, welke u vaak ook vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Ik kan dit met u oefenen en de aanvraag hiervoor verzorgen, zodat u dit zo snel mogelijk zelfstandig kan!

Rolstoel

Lees hier meer

Door ziekte, trauma of anderszins kan het zo zijn dat u aangewezen bent op een (semi) permanente rolstoel om u zelf mee te verplaatsen. Het kan ook zijn dat er een rolstoel moet komen waar iemand anders u mee kan verplaatsen.

Ik heb veel ervaring met rolstoelen en kan u hier goed in adviseren. Daarnaast zorg ik voor afstemming met de leverancier én ben ik bij de afspraken aanwezig, zodat u er niet alleen voor staat. Ook kan ik de aanvraag voor financiering van de rolstoel in gang zetten.

Herstel na corona

Lees hier meer

Bent u herstellende van corona? Vaak laat de energie-huishouding dan nog te wensen over. Hierdoor wordt soms het weer oppakken van uw ‘oude leven’ een strijd. Als ergotherapeut kan ik u hierin begeleiden en adviezen en tips geven over het opbouwen van activiteiten om op die manier weer op uw oude niveau te komen.

Revalidatie

Lees hier meer

Bent u herstellende van bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of operatie? Dan kan het zo zijn dat bepaalde activiteiten niet meer lukken (zoals voorheen). De ergotherapeut kan u hierin begeleiden en deze activiteiten met u oefenen, juist in de thuissituatie! Dus als er behoefte is aan training en begeleiding om u weer op het oude niveau te krijgen, hoor ik dat graag!




    Vragen? Neem contact op!

    06 51 28 09 70

    Thomas@vial-ergotherapie.nl

    Randstad 21 9B, 1314 BD Almere